ΑΠΟΨΕΙΣ

Το τέλος του απολιτίκ (;)

Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μετά και το ρεκόρ συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές, δίνει το (παρά)σύνθημα: Μαζική συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και πολιτικοποίηση του λαού, έστω κι αν η τελευταία προκαλείται από χυδαίους ανθρώπους σαν τον Τραμπ. Κινητοποίησε άλλους τόσους για να τελειώνουμε με το ανέκδοτο που κυβέρνησε τον κόσμο για τέσσερα χρόνια.

Το ότι κινητοποιήθηκε μαζικά ο κόσμος να πάει στη κάλπη είναι κέρδος για την Δημοκρατία. Σε συνθήκες, μάλιστα, ακραίας πόλωσης, σε ένα πεδίο μάχης αντικρουόμενων κόσμων, κουλτούρας, αισθητικής, ποιότητας λόγου, πολιτισμού κ.ο.κ.

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει χρέος να στέρξει σε αυτούς που πίστεψαν στον επιχειρηματία-πολιτικό απάτη και να επουλώσει τις πληγές που τραυμάτισαν βάναυσα την Δημοκρατία.

Αυτά γίνονται στην Άγρια Δύση. Εδώ; Στα καθ’ ημάς;

Υπάρχουν πλείστα παραδείγματα γιατί θα έπρεπε να είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος. Από τις τροπολογίες δώρο σε ημέτερους (λες και ο χρόνος σταμάτησε τον Δεκέμβρη 2014 και συνέχισε τον Ιούλη του 2019), στην αμνήστευση τραπεζικών στελεχών για δάνεια-σκάνδαλο, την επαναφορά εργασιακού μεσαίωνα, την ιδιωτικοποίηση του δημοσίου, δώρο σε κρατικοδιαίτους κηφήνες, λίστα Πέτσα, σκιλ Ελικοικού και φυσικά τον Αρμαγεδώνα που απαντά στο όνομα Πτωχευτικός κώδικας. Ουκ ολίγα για 1,5 χρόνο διακυβέρνησης…

Η συνήθης κανονικότητα εν Ελλάδι δηλαδή, με μία ειδοποιό διαφορά, όμως, αυτή τη φορά: Μιντιακή ασυλία, απόκρυψη από την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που ενημερώνεται από την τηλεόραση για όλα τα κρίσιμα και μεγάλα. Μόνο Χαρδαλιας-Σωτήρης (ο Τσιόδρας ντε)-Μωυσής σε μια ατέρμονη επανάληψη.

Εδώ, λοιπόν, στα καθ’ ημάς, η τύποις Δημοκρατία, για την οποία καμωνόμαστε πως δεν είναι της Άγριας Δύσης, αλλά δική μας ως έχοντες τα πνευματικά δικαιώματα, νοσεί. Και μάλιστα βαριά, χειρότερα και από ασθενή με εγκεφαλικό ή ανεύρυσμα σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο (ΜΕΘ για άλλα έκτακτα περιστατικά πέραν του COVID19 στην βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία).

Ο κόσμος βέβαια, παρακολουθεί ως πρόβατο στη σφαγή. Έχουν κανονίσει οι καναλάρχες να τον αποτελειώσουν με Big Brother, GNTM και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Διότι με αυτά που συντελούνται ο καναπές φαντάζει πολυτέλεια, μην πω και αχρείαστος.

Το ότι μια πανδημία χρησιμοποιείται για να φοβήσει τον κόσμο να μην φωνάξει, να μην διαμαρτυρηθεί, να μην κατεβεί στους δρόμους είναι κλασσική συνταγή για οποιαδήποτε εξουσία, που θέλει να κυβερνά με τέτοια φαυλότητα, όπως η σημερινή. Αλλά η προηγούμενη πρόταση ακυρώνεται εν τοις πράγμασι όταν τα γεγονότα, όπως η καταδίκη των Ναζί, δρουν ως εκπυρσοκροτητές κοινωνικού αναβρασμού.

Θεωρώ ότι είμαστε σε μια τέτοια στιγμή, που ο Τραμπισμός θα πρέπει να ανατραπεί και στα καθ’ημάς και την Ευρώπη. Απολιτίκ Σταύροι Θεωδοράκηδες, «όλοι το ίδιο είναι», «δεν ασχολούμαι» οφείλουν, αν θέλουν να προστατεύσουν το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους να σταματήσουν να μεμψιμοιρούν, να αποζητούν την ορθή ενημέρωση από σοβαρά μπλογκς-έντυπα-online πηγές που δεν έχουν στο ιστορικό τους fake news και να αλλάξουν στάση άρδην γιατί η Δημοκρατία δεν μπορεί να παραμείνει για πολύ ακόμα στο γύψο με πετσωμένα λεφτά και υπό την σκέπη πληρωμένων κονδυλοφόρων.  

Η πολιτική οφείλει να εμπνεύσει και να διορθώσει κακώς κείμενα αν δεν θέλει ο όχλος να παραμέινει όχλος με τσουγκράνες και να ψηφίζει πολιτικές απάτες τύπου Τραμπ.

Καλό λοκντάουν!

Κλασσικό

Σχολιάστε